DISTRIBUIȚI
doctrina.ge

Bill Gates, fondator al companiei Microsoft şi filantrop, a prezentat noua sa iniţiativă ce vizează dezvoltarea unor tehnologii sanitare mai bune şi mai sigure, marţi, la Reinvented Toilet Expo, un eveniment organizat la Beijing, informează DPA, potrivit Agerpres.

„Cu toţii ne aflăm aici pentru un singur motiv: Deoarece peste jumătate din populaţia lumii nu beneficiază de condiţiile sanitare de care ar avea nevoie pentru a avea vieţi sănătoase şi productive”, a declarat Bill Gates, prezent la această expoziţie internaţională, unde magnatul american a prezentat unele dintre tehnologiile sanitare în care a investit mai multe milioane de dolari.


Citește și : FT: Facebook şi Google aderă la noile standarde ale Internetului

Pentru a sublinia problema toaletelor neigienice, Bill Gates a împărţit scena în timpul prezentării sale cu un pahar din sticlă ce conţinea fecale umane.

„Această cantitate mică de fecale ar putea conţine până la 200 de trilioane de celule de rotavirus, 20 de miliarde de bacterii Shigella şi 100.000 de ouă ale unor viermi paraziţi”, a spus miliardarul american, adăugând că în zonele din lume lipsite de toalete curate numărul de agenţi patogeni este mult mai mare decât cel prezent în acel pahar din sticlă.

Noile tehnologii doresc o modernizare a standardelor sanitare din domeniul sistemelor de evacuare a apei, canalizare şi staţiilor de epurare pentru a crea toalete curate şi sigure, ce pot fi comercializate la preţuri convenabile.

Unul dintre rezultatele investiţiilor făcute de Bill Gates este „Reinvented Toilet” („Toaleta Reinventată”), care poate să ucidă agenţii patogeni din fecalele umane şi să transforme aceste reziduuri în electricitate şi material fertilizant ce poate fi comercializat.

Citește și : Peste 2.000 de migranţi s-au înecat în Mediterană de la începutul acestui an

Banca Mondială, Banca Asiatică de Dezvoltare şi Banca Africană de Dezvoltare s-au angajat să investească în acest proiect pentru a contribui la aducerea noilor toalete în regiunile cele mai sărace ale lumii, în care ratele de creştere a populaţiei sunt cele mai mari.

„Astăzi, ne aflăm în pragul unei revoluţii sanitare”, a declarat Bill Gates.