DISTRIBUIȚI
afp

O a opta persoană decedată a fost găsită în dărâmăturile imobilelor care s-au surpat luni la Marsilia, au anunţat vineri pompierii marini, relatează Reuters, scrie News.ro .

Această a opta victimă este o femeie, au precizat ei.


Numărul imobilelor evacuate în acest cartier din centrul oraşului – unde două, iar apoi un al treilea imobil s-au surpat – a crescut, ca o măsură de securitate, a anunţat într-o conferinţă de presă prefectul regiunii Provence-Alpes-Côte d’Azur, Pierre Dartout.

Citește și : 25 de soldaţi răniţi și 7 dispăruți în urma exploziei accidentale a unui obuz la o bază militară din sud-estul Turciei(autorităţi)

”Alte persoane au fost evacuate”, pentru o perioadă, încă nestabilită, a spus el.

Salvatori, care se tem de un efect de domino, au anunţat vineri că aproximativ zece clădiri de pe rue d’Aubagne au fost evacuate vineri.

Într-o scrisoare deschisă adresată vineri lui Jean-Claude Gaudin, patru deputaţi din cadrul La République en Marche (LRM) din Marsilia îl acuză pe primarul oraşului, membru Les Républicains (LR).

”Putem cu toţi să constatăm deja eşecul evident al acestei lupte contra locuinţelor improprii şi modul cum gestionate imobilele în pericol la Marsilia”, scriu Alexandra Louis, Cathy Racon, Claire Pitollat şi Saïd Ahamada.

Jean-Claude Gaudin a încercat joi să oprească această polemică, insistând asupra unor investiţii realizate şi duratei extrem de lungi a procedurilor de expropriere.

Citește și : Un nou atac la adresa procurorului special Robert Mueller din partea lui Donald Trump: Nu a fost numit de Senatul SUA

Alăturându-se mai multor asociaţii care critică inacţiunea primarului, cei patru deputaţi LREM apreciază că ”ar fi trebui să exuste un înainte şi un după raportul Nicol, când încă mai exista timp să se acţioneze”.

Acest raport din 2015, întocmit de Christian Nicol, inspector general onorific şi director însărcinat cu locuinţele la Primăria Parisului în perioada 2003-2012, a stabilit că 48% dintre imobilele din cartierul Noailles erau ”necorespunzătoare” sau ”degradate”, iar 20% dintre acestea erau înregistrate ca insalubre sau reprezentând un pericol.