DISTRIBUIȚI
ProTV

Alunecările de teren şi inundaţiile provocate de ploile torenţiale au ucis cel puţin 29 de persoane în Indonezia, au anunţat luni reprezentanţii Agenţiei naţionale de gestionare a dezastrelor, potrivit cărora alte câteva mii de persoane s-au adăpostit în centre de evacuare, contribuind la creşterea temerilor legate de posibilitatea declanşării unor epidemii, informează Reuters, potrivit Agerpres.

Cel puţin 12 persoane sunt date dispărute după o ploaie torenţială care s-a abătut asupra provinciei Bengkuluthe, în partea sudică a insulei Sumatra, în cursul zilelor de vineri şi sâmbătă, au precizat reprezentanţii agenţiei menţionate.


Citește și : Zarif: Exacerbarea tensiunilor dintre Iran şi SUA urmăreşte forţarea unei confruntări

Sute de clădiri au fost avariate, alături de drumuri şi poduri, iar două districte au rămas complet izolate în urma unor alunecări de teren. În anumite zone, însă, apele aduse de viituri şi inundaţii au început să se retragă.

Rezidenţii care au fost strămutaţi au nevoie de corturi, ambarcaţiuni, alimente şi apă potabilă. Autorităţile locale spun că le sunt necesare şi echipamente şi utilaje de mare tonaj pentru a construi poduri temporare.

Din cauza penuriei de apă potabilă, autorităţile indoneziene au lansat şi un avertisment în legătură cu riscul de apariţie şi de propagare a unor boli.

Citește și : Cel puţin patru morţi şi 20 de răniţi în atacuri aeriene în sudul capitalei libiene Tripoli