DISTRIBUIȚI

Cel puţin 15 persoane şi-au pierdut viaţa duminică după prăbuşirea unui versant pe care o mulţime asista la un omagiu funerar, într-un cartier muncitoresc din Yaounde, capitala Camerun, a declarat luni guvernatorul regiunii la anunţarea unui nou bilanţ, transmite AFP, potrivit agerpres

La câteva ore după tragedie, Naseri Paul Bea, guvernatorul provinciei Centre, a anunţat la postul de radio de stat CRTV că 11 persoane au murit, precizând că operaţiunile de căutare continuau pentru găsirea altor posibile victime.


Citește și:  Ucişi, răniţi sau dispăruţi, copiii din Ucraina sunt şi ei victime ale războiului

„Am ajuns acum la 15 morţi”, a declarat oficialul pentru AFP luni dimineaţă, după ce o duzină de pompieri au reluat căutările cu ajutorul lopeţilor în zona unei grămezi impunătoare de pământ roşu de la poalele dealului din cartierul Damas, în estul Yaounde, conform unui corespondent AFP aflat la faţa locului. În jurul lor, circa o sută de locuitori şi curioşi erau ţinuţi la distanţă de poliţie.

Puţin mai departe, oamenii intrau pe rând în două case modeste pentru a oferi condoleanţe celor două familii afectate de decesul celor dragi în această tragedie. Una din victime era şofer de taxi, în faţa locuinţei familiei sale stând încă parcat autovehiculul său.

Duminică după-amiaza, o alunecare de teren a măturat cel puţin un cort aflat printre cele ce găzduiau zeci de participanţi la un omagiu funerar adus unui număr de cinci membri ai unei asociaţii care au murit în acest an.

Patru cadavre au fost evacuate rapid şi acoperite cu cearşafuri albe. Salvatorii au scos apoi treptat alţi 11 morţi, înainte de a întrerupe căutările, în jurul orei 23:00.

În vârful dealului, la marginea unei porţiuni a versantului care s-a prăbuşit, patru corturi mari, albe, au rămas intacte, a relatat duminică seara jurnalistul AFP.

În împrejurimi se află case relativ opulente şi locuinţe în stare precară, ca multe altele, unele din lemn şi tablă, aflate pe versanţii celor şapte dealuri care fac parte din relieful capitalei Camerun, cu o populaţie de peste patru milioane de locuitori.

Alunecările de teren de pe versanţi au loc frecvent în Yaounde şi în alte oraşe ale ţării, însă în capitală astfel de evenimente sunt soldate rareori cu un număr mare de victime.

Citește și: Premierul Sunak se angajează să menţină ajutorul militar pentru Ucraina

În Bafoussam, în vest, 43 de persoane au murit la 29 octombrie 2019 în urma unei alunecări de teren care a măturat, după ploi torenţiale, o duzină de locuinţe în stare precară, construite pe versantul dealului.