DISTRIBUIȚI
The Citizen

Numărul persoanelor care au fost rănite în urma mai multor explozii care au avut loc sâmbătă la fabrica de armament Kristall din orașul rus Dzerzhinsk a crescut la 79, a informat Ministerul Sănătății din Rusia, potrivit Reuters, scrie agerpres.

Exploziile, care s-au produs la orele amiezei, au fost auzite în tot orașul cu peste 230.000 de locuitori, iar undele de șoc au distrus ferestrele la aproximativ 180 de clădiri, au declarat autoritățile orașului pentru agenţia TASS.


Citește și : Comandantul navei de crozieră suspectat că a provocat accidentul grav de pe Dunăre a fost inculpat de justiţia ungară

Postul rus de televiziune Rossiya 24 a arătat imagini în care se putea observa un nor de fum care se ridica peste fabrica de armament.

38 de persoane care lucrau în fabrică au fost rănite, la care se adaugă 41 de persoane care locuiau în apropierea fabricii, mulți dintre aceştia fiind răniţi de fragmentele de geamuri rezultate în urma exploziilor, care de asemenea au solicitat ajutor medical.

Ministerul Sănătății a transmis că 15 dintre cei răniți au fost transportaţi la spital, majoritatea cu răni provocate de fragmente de sticlă. Una dintre ele, o femeie, a suferit răni grave.

Autoritățile locale au declarat stare de urgență în Dzerjinsk și în trei așezări învecinate, au declarat agențiile ruse.

Citește și : Vestele galbene continuă protestele în Franța. Mobilizare din ce în ce mai slabă

Fabrica de explozibil Kristall a anunţat că directorul a fost concediat „cu o zi înainte” de explozii pentru încălcarea normelor de siguranță industrială la începutul anului, a informat Interfax. El a fost învinuit de o altă explozie care a avut loc în aprilie și a distrus, de asemenea, o parte a fabricii.