DISTRIBUIȚI
Pixabay, SVRSilh

Italia a înregistrat 525 de decese în ultimele 24 de ore, acesta fiind cel mai scăzut număr zilnic raportat în ultimele trei săptămâni, scrie news.ro .

Numărul total de cazuri a ajuns la 128.948, cu 4.316 infectări depistate în ultimele 24 de ore – o scădere cu aproximativ 500 faţă de ziua precedentă.


Citește și : Peste 65.000 de decese de COVID-19 la nivel mondial (bilanţ AFP)

Totalul deceselor, înregistrate de la începutul epidemiei în peninsulă, a ajuns la 15.887.

În prezent, 91.246 de persoane sunt bolnave. Un număr de 21.815 oameni s-au vindecat (819, în ultimele 24 de ore).

Autorităţile din regiunea Lombardia, cea mai afectată de criza sanitară, au pus în aplicare o lege prin care obligă cetăţenii să poarte măşti atunci când ies din case. În lipsa unei măşti, oamenii ar trebui să îşi acopere gura şi nasul cu o eşarfă sau cu un fular, a spus Attilio Fontana, preşedintele Lombardiei.

Această măsură a fost impusă pentru a preveni răspândirea involuntară a coronavirusului de cei care sunt purtători şi nu prezintă simptome.

Legea vine după ce, în ultimele zile, în imagini din oraşe ca Roma, Napoli, Milano şi Torino s-a observat o creştere a numărului oamenilor care au ieşit pe străzi.

Citește și : Un spital din Israel permite familiilor să-şi ia rămas bun de la pacienţii aflaţi pe moarte de COVID-19

De joi până sâmbătă, peste 15.000 de oameni au fost amendaţi pentru că au încălcat regulile carantinei, potrivit Ministerului italian de Interne.

În Toscana a fost adoptată aceeaşi regulă.

La nivel global, de la depistarea coronavirusului în China, la finalul anului trecut, au fost înregistrate peste 1,2 milioane de cazuri de infectare şi 64.800 de decese. Din totalul celor afectaţi de Covid-19, mai mult de 247.500 de oameni au fost vindecaţi.