DISTRIBUIȚI
Medscape

Statele Unite au înregistrat 1.442 de noi decese din cauza coronavirusului în 24 de ore, potrivit unui bilanţ realizat vineri seară, la ora locală 20.30, al Universităţii Johns Hopkins, potrivit news.ro.

Este a patra zi consecutiv în care ţara a înregistrat mai mult de 1.200 de morţi pe zi, potrivit universităţii, care a actualizat cifrele continuu.


Citește și : Cel puţin zece civili ucişi într-un atac atribuit jihadiștilor în vestul Ciadului

SUA a raportat în total 153.268 de morţi din cauza Covid-19. Prima putere mondială a înregistrat şi 69.160 de noi cazuri de coronavirus în 24 de ore, o cifră în scădere faţă de ziua precedentă.

Numărul total al infectărilor pe teritoriul american de la începutul pandemiei este de peste 4,5 milioane.

Citește și : Grecia prelungește până la sfârşitul lunii august măsurile de izolare în taberele de migranţi

După ce a cunoscut o ameliorare la sfârşitul primăverii, numărul cazurilor a început să crească la sfârşitul lunii iunie, în special în sudul şi vestul ţării.

Florida îngrijorează în special, precocupare amplificată şi de apropierea uraganului Isaias. Statul a înregistrat vineri 257 de noi decese, un record. De altfel, numără şi peste 470.000 de cazuri detectate de la începutul pandemiei, depăşind New York-ul, mult timp epicentrul epidemiei americane în primăvară.