DISTRIBUIȚI

Autorităţile de la Teheran au anunţat vineri 51 de noi decese cauzate de COVID-19, numărul cazurilor fatale ajungând astfel la 7.300 în Iran, cea mai afectată ţară din Orientul Mijlociu de pandemie, relatează AFP şi Xinhua, scrie agerpres.

Ministerul Sănătăţii iranian a anunţat vineri 2.311 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2. Numărul total al persoanelor confirmate cu COVID-19 în Iran este în prezent de 131.652, primele cazuri fiind anunţate în luna februarie.


Citește și : Moscheile din Arabia Saudită şi Emiratele Arabe Unite rămân ÎNCHISE

Potrivit lui Kianoush Jahanpour, purtător de cuvânt al Ministerului Sănătăţii, în 14 din cele 31 de provincii ale ţării nu s-au înregistrat decese în ultimele 24 de ore, în timp ce alte şase provincii au înregistrat câte un singur deces.

Iraj Harirchi, adjunct al ministrului sănătăţii iranian, şi-a reluat apelul la evitarea tuturor deplasărilor neesenţiale în timpul Eid el-Fitr, sărbătoarea care marcheză pentru musulmani încheierea lunii sfinte a Ramadanului.

Sărbătoarea Eid el-Fitr va fi celebrată duminică şi luni în Iran. Cu această ocazie, iranienii se deplasează în general între provincii pentru a merge să-şi viziteze rudele.

Citește și : Serbia trimite armata să păzească cu mitraliere o tabără de migranți – VIDEO

Guvernul preşedintelui Hassan Rouhani, care a fost extrem de criticat pentru modul în care a gestionat criza sanitară, a închis colile şi lăcaşurile de cult şi a interzis deplasările între oraşe în timpul vacanţei de Noul An persan, în luna martie.

Totuşi, în luna aprilie autorităţile iraniene au decis o relaxare graduală a restricţiilor impuse pentru încetinirea răspândirii noului coronavirus.