DISTRIBUIȚI
AP

Numărul persoanelor care şi-au pierdut viaţa în urma cutremurului cu magnitudinea 8,2, înregistrat joi noaptea în Mexic, a crescut sâmbătă la 65, după confirmarea a patru noi decese în statele Chiapas şi Oaxaca, transmite EFE, conform agerpres.

„Sunt 65 de persoane decedate, dintre care 15 în Chiapas, 46 în Oaxaca şi patru în Tabasco”, a spus coordonatorul naţional al Protecţiei Civile, Luis Felipe Puente, într-un interviu pentru Milenio Televisión.


Oficialul a precizat că, după descoperirea cadavrului unui poliţist în Juchitán de Zaragoza, Oaxaca, cifra celor care au murit în acest municipiu se ridică la 37, fiind astfel cel mai afectat de seismul din Mexic.

Citeşte şi: Moscova declasifică o informaţie râvnită de mult timp. Câţi ruşi au murit în timpul crizei rachetelor din Cuba

Conform AFP, capitala mexicană a resimţit şi ea foarte puternic acest cutremur şi numeroşi locuitori, cuprinşi de panică, au ieşit pe străzi, după declanşarea sistemului de alertă împotriva seismelor.

Epicentrul celui mai puternic cutremur de pământ ce a avut loc în această ţară în ultimul secol, ce a avut o magnitudine de 8,2, a fost situat în Oceanul Pacific, la aproximativ 100 de kilometri distanţă de localitatea Tonala, aflată pe coasta statului Chiapas, potrivit Serviciului de prospectare geologică al Statelor Unite (United States Geological Survey – USGS).

Potrivit preşedintelui Pena Nieto, 50 de milioane de persoane dintre cei 120 de milioane de locuitori ai Mexicului au resimţit acest seism.

În septembrie 1985, un seism cu magnitudinea 8,1 a devastat o mare parte din capitală şi a făcut peste 10.000 de morţi.