DISTRIBUIȚI

Numărul morţilor în inundaţiile şi alunecările de teren din Nepal provocate de ploile musonice a ajuns la 43 de persoane, iar alte 24 sunt date dispărute, conform unui comunicat prezentat duminică de autorităţile nepaleze, transmite DPA, potrivit agerpres.

Puternice ploi musonice au afectat în ultima săptămână 30 dintre cele 77 de districte ale ţării, inclusiv capitala Kathmandu.


Citește și : Germania: AfD şi-a lansat campania pentru alegerile locale în fosta RDG

Un purtător de cuvânt al poliţiei a confirmat faptul că bilanţul victimelor a crescut la 43, înregistrându-se şi 20 de răniţi. Peste 1100 de oameni au fost salvaţi de echipele de intervenţie în ultimele trei zile, din mai multe regiuni ale Nepalului, a mai precizat el.

Cel mai mare râu din Nepal, Koshi, care curge spre statul indian Bihar (nordul Indiei), s-a umflat din cauza ploilor abundente, nivelul apei depăşindu-l pe cel de siguranţă.

Ploile musonice s-au abătut începând de joi asupra a 21 de districte din estul şi centrul Nepalului provocând inundarea aşezărilor, prăbuşirea unor ziduri şi locuinţe şi alunecări de teren care au blocat numeroase căi de acces.

Citește și : Cutremur de 6,9 grade în vestul Australiei

O purtătoare de cuvânt din cadrul Departamentului de Hidrologie şi Meteorologie din Nepal a declarat că ploile torenţiale vor continua să afecteze ţara până duminică.

În Nepal, sezonul musonic durează din iulie până în septembrie şi provoacă anual alunecări de teren şi inundaţii catastrofale în care îşi pierd viaţa sute de persoane.