DISTRIBUIȚI
El Pais

Trupul neînsufleţit al unui olandez în vârstă de 66 de ani, dat dispărut duminică în urma inundaţiilor care au afectat sud-estul Spaniei, a fost găsit marţi, bilanţul deceselor urcând la şapte, au anunţat surse din cadrul autorităţilor locale, potrivit AFP, scrie agerpres.

„Trupul unui cetăţean olandez dat dispărut a fost recuperat”, a precizat pentru AFP un purtător de cuvânt al subprefectului din Alicante, provincia cea mai afectată de inundaţii.


Citește și : Șeful diplomației franceze lansează un apel la detensionare, după atacurile din Arabia Saudită

„Semnalmentele oferite de familie corespund trupului recuperat”, a precizat acesta.

Bărbatul a fost surprins şi luat de torenţii unui curs de apă din comuna Dolores duminică după-amiază, potrivit Gărzii Civile. Cadavrul a fost descoperit în localitatea San Fulgencio, ”la 6 kilometri de locul unde dispăruse”, a precizat purtătorul de cuvânt al subprefectului.

Cu această nouă victimă, bilanţul inundaţiilor care au lovit sud-estul Spaniei de miercuri până duminică s-a ridicat la şapte morţi.

Ploile torenţiale au provocat evacuarea a mii de persoane, a izolat sate întregi şi a blocat drumuri şi căi ferate.

Citește și : Tusk cere începerea procesului de aderare la Uniunea Europeană a Macedoniei de Nord

Regiunile cele mai grav afectate au fost Valencia, unde se află provincia Alicante, şi Murcia (sud-est), regiunile Andaluzia (sud), Castilia-La Mancha şi Madrid (centru) fiind afectate în mai mică măsură.