DISTRIBUIȚI
Twitter

Bilanţul victimelor inundaţiilor înregistrate în sud-estul Franţei pe 2 octombrie a crescut la şase, după descoperirea corpului unuia dintre cei doi pompieri daţi dispăruţi în urma intemperiilor, au informat joi pompierii, potrivit AFP, scrie agerpres.

Bărbatul în vârstă de 49 de ani a fost găsit în râul Var, în apropierea localităţii Carros, la peste 80 de kilometri de locul unde fusese luat de ape, au declarat pompierii din Alpes-Maritimes (sud-est) .


Citește și : După ce a învins COVID-ul, cel mai populat oraş din Noua Zeelandă revine la normalitate

Şase persoane sunt în continuare date dispărute şi despre alte 13 se crede că lipsesc. Intemperiile au făcut, de asemenea, două victime în Italia, în Valea Aosta şi în Piemont.

Pompierul se afla alături de un coleg pe un drum din comuna Roquebilliere, în valea râului Vesubie (la nord de Nisa), pentru a efectua operaţiuni de salvare atunci când vehiculul în care se aflau a fost luat de apele ieşite din matcă.

„Toate gândurile mele sunt alături de familia sa şi de colegii săi care continuă să fie mobilizaţi alături de populaţie”, a scris pe Twitter ministrul francez de interne Gerald Darmanin.

Citește și : Medicul lui Trump spune TOT despre starea de sănătate a președintelui american

Ploi torenţiale s-au abătut asupra văilor râurilor Vesubie, Tinee şi Roya, distrugând drumuri, case şi infrastructura electrică.

Joi mai multe zone din valea râului Roya erau încă izolate, însă un prim tren de călători a reuşit să ajungă în satele Fontan şi Saorge, inaccesibile pe şosea.