DISTRIBUIȚI
Operation World

Numărul persoanelor strămutate în urma inundaţiilor sezoniere mortale din Malaysia a crescut cu aproximativ 11.000 într-o zi, ajungând la aproape 50.000, informează vineri agenţia DPA, scrie agerpres

Departamentul de Asistenţă Socială a anunţat vineri că 47.797 de persoane au fost evacuate din regiunile inundate, majoritatea situate de-a lungul coastei de est a Malaeziei, statul Pahang fiind cel mai afectat.


Citește și : Vaccinul AstraZeneca/Oxford ar putea fi aprobat în UE la sfârșitul acestei luni

Au fost raportate trei decese asociate inundaţiilor, cel mai recent vineri, iar alte trei persoane sunt date dispărute după ce au fost surprinse de creşterea nivelului apelor.

Site-ul guvernamental cu informaţii despre inundaţii şi aplicaţia asociată difuzează alerte de „pericol” asupra nivelului ridicat al apelor în şaisprezece zone din întreaga ţară. Alături de acestea, în alte regiuni sunt în vigoare alte câteva zeci de alerte cu nivel mai redus de periculozitate.

Departamentul de meteorologie a prognozat furtuni, ploi abundente şi vânt puternic pe tot parcursul zilei de vineri şi a precizat că ploile însemnate cantitativ vor continua până marţi în mai multe regiuni deja inundate.

Operaţiunile de căutare şi salvare a persoanelor afectate de inundaţii sunt în desfăşurare în timp ce autorităţile sanitare au raportat un număr record de cazuri zilnice de infectare cu noul coronavirus şi decese asociate.

Citește și : Pandemia a diminuat penetrarea granițelor UE

Şaisprezece decese au fost raportate vineri, cel mai mare număr înregistrat într-o singură zi de la începutul pandemiei. Bilanţul cazurilor depistate joi a depăşit cifra de 3.000, stabilind un alt record.

Cele mai recente inundaţii grave au fost înregistrate în Malaezia în 2014. Inundaţiile musonice sunt frecvente în unele regiuni ale ţării în această perioadă a anului.