DISTRIBUIȚI
pti

Peste 270 de persoane au murit luna aceasta în India în urma inundațiilor și alunecărilor de teren, în timp ce peste un milion de oameni au fost evacuați, iar mii de case au fost inundate în șase state, au anunțat miercuri autoritățile, după două săptămâni de ploi musonice, potrivit Reuters, scrie mediafax.

Ploile musonice afectează satele din India, începând din luna iunie până în septembrie, reprezentând aproximativ 70% din cantitatea de precipitații anuale căzută în țară, și care cauzează moartea a mii de persoane și pagube materiale în fiecare an.


Citește și : Savanții ruși sunt supravegheaţi permanent (Kremlin)

Statele Kerala și Karmataka din sud și Maharashtra și Gujarat în vest, se află printre cele mai grav lovite de inundații care au distrus mii de hectare de culturi agricole și a afectat drunuri și căi ferate.

Cel puțin 95 de persoane au murit și peste 50 sunt date dispărute în Kerala, unde ploile abundente au provocat zeci de alunecări de teren săptămâna trecută, peste 100 de persoane rămânând blocate.

Aproximativ 190.000 de persoane locuiesc încă în taberele de sinistrați puse la dispoziție de autorități, a declarat premierul regiunii Pinarayi Vijayan, adăugând că unii oameni au început să se întoarcă la casele lor întrucât apele încep să se retragă.

Citește și : Opozanţii Brexitului ‘colaborează’ cu Uniunea Europeană (Boris Johnson)

În regiunea învecinată Karnataka, unde se află centrul IT Bengalore, 54 de persoane au murit, iar 15 au fost date dispărute după ce râurile și-au ieșit din matcă în timp ce autoritățile au evacuat apa din baraje.

Aproximativ 700.000 de oameni au fost evacuați în acest stat.

În Maharashtra, unde se află capitala finnaciară a Indiei, Mumbai, 48 de persoane au murit, dar apele încep să se retragă, a anunțat un oficial local.

În Madhya Pradesh, cel mai mare stat producător de soia, ploile torențiale au dus la moartea a 32 de persoane, distrugând culturile, potrivit autorităților.

În statul Gujarat, 31 de oameni au murit în urma accidentelor provocate de ploi, în timp ce în urma alunecărilor de teren au murit zeci de persoane în statul Uttarakhand din nordul Indiei.

Ploi torențiale sunt așteptate în mai multe zone din statele Karnataka, Maharashtra and Gujarat, precum și din statul central, Madhya Pradesh, în următoarele două zile, au anunțat meteorologii.