DISTRIBUIȚI
Flood waters run through city of Nelson, New Zealand August 17, 2022 in this still image obtained from a video. Peter Gibbs/via REUTERS THIS IMAGE HAS BEEN SUPPLIED BY A THIRD PARTY. MANDATORY CREDIT. NO RESALES. NO ARCHIVES.

O a patra persoană a fost găsită moartă în urma inundaţiilor record care au afectat vineri Auckland, cel mai mare oraş din Noua Zeelandă, a anunţat duminică poliţia, potrivit AFP, scrie agerpres.  

O dronă a localizat corpul fără viaţă al unui bărbat în Onewhero, la sud de Auckland, la circa un kilometru de locul în care acesta a fost luat de ape.


Citește și : Netanyahu promite un răspuns ‘puternic, rapid şi precis’ dat ‘terorismului’, după două atacuri palestiniene în Ierusalimul de Est

Iniţial, două persoane fuseseră găsite moarte, vineri seara, la periferia nordică a oraşului Auckland. Sâmbătă, o a treia victimă a murit în urma prăbuşirii unei case din centrul oraşului.

La o conferinţă de presă duminică, vicepremiera Carmel Sepuloni a declarat că aproximativ 3.000 de locuinţe au rămas fără curent electric şi multe altele fără apă.

Numărul locuinţelor fără curent electric se ridica vineri la 24.000, potrivit ministrului Transporturilor, Michael Wood.

Starea de urgenţă decretată în oraşul cu 1,6 milioane de locuitori rămâne în vigoare după ce ploile abundente au transformat străzile în râuri şi au inundat aeroportul în „cea mai ploioasă zi” înregistrată vreodată în Auckland, potrivit premierului Chris Hipkins.

Aeroportul a fost redeschis sâmbătă pentru zborurile interne, iar zborurile internaţionale urmează să fie reluate duminică.

Citește și : Forţele armate ale Poloniei înregistrează un nivel record de recrutări

Din motive de securitate, două concerte ale starului pop britanic Elton John, programate pentru vineri şi sâmbătă la Auckland în cadrul turneului său de adio, au trebuit să fie anulate.