DISTRIBUIȚI
El Español

Bilanţul victimelor inundaţiilor de la Mallorca, în arhipelagul Baleare, a urcat la 12 morţi, după găsirea, joi, a două corpuri care ar putea fi ale unui cuplu german dat dispărut, a anunţat un purtător de cuvânt al Gărzii Civile, relatează AFP, scrie News.ro .

Potrivit acestui purtător de cuvânt, aceste corpuri au fost găsite în apropierea satului Arta.


Citește și : Israelul a distrus un tunel din Fâşia Gaza construit de gruparea palestiniană Hamas

Serviciile de urgenţă au precizat că acestea au fost localizate în apropierea ”vehiculului cuplului german dat dispărut”.

Cei doi germani au fost daţi dispăruţi în urma inundaţiilor sângeroase care au devastat acest arhipelag foarte frecventat de turişti, au anunţat anterior serviciile de urgenţă.

”Căutăm de asemenea două persoane de naţionalitate germană”, în afară de un copil în vârstă de cinci ani, a cărui dispariţie a fost anunţată miercuri, au anunţat aceste servicii pe Twitter.

Potrivit unui bilanţ anterior, între cei zece morţi se află doi britanici şi o olandeză, în urma acestor inundaţii care au afectat Mallorca marţi seara.

Ultima comunicare a germanilor daţi dispăruţi a fost un apel telefonic către un prieten care spune că aceştia au fost blocaţi în vehicul, a declarat joi, la postul de radio Cadena SER, consulul german Sabine Lammers, scrie The Associated Press.

Citește și : Cel mai bogat om din Tanzania a fost răpit de bărbaţi înarmaţi la Dar es Salaam

Garda Civilă a precizat că trupul neînsufleţit al mamei băiatului în vârstă de cinci ani a fost găsit miercuri. Ea ar fi reuşit să-şi scoată fiica în vârstă de şapte ani din maşină, însă ea şi fiul ei au fost luaţi de ape.

Un cuplu britanic, o olandeză în vârstă de 80 de ani şi şase spanioli au murit marţi în inundaţii, potrivit serviciului regional de urgenţă. Identitatea unei victime nu a fost confirmată încă.