DISTRIBUIȚI
NBC News

Bilanţul alunecărilor de teren şi a inundaţiilor provocate de furtuna tropicală Kompasu care a lovit Filipine a crescut la 40 de morţi şi 18 dispăruţi, a anunţat duminică Agenţia naţională pentru gestionarea dezastrelor, relatează dpa, potrivit agerpres.   

Peste 43.000 de persoane au fost strămutate după trecerea furtunii Kompasu, în timp ce cel puţin 7.399 de case au fost avariate, a precizat agenţia.


Citește și :  Rusia ar putea relua vânzările de gaze pe piaţa spot, după umplerea capacităţilor sale de stocare

Provincia nordică Ilocos Sur a raportat cel mai mare număr de decese – 14, majoritatea din cauza viiturilor, în timp ce cinci persoane sunt date dispărute în această zonă.

Nouă persoane şi-au pierdut viaţa în provincia învecinată Benguet, majoritatea în alunecări de teren, în timp ce şapte au murit în alunecări de teren, electrocutate sau înecate în provincia Pangasinan.

Cinci persoane s-au înecat în inundaţii în provincia vestică Palawan, în timp ce cinci au murit în provinciile nordice Ilocos Norte, Cagayan şi La Union.

Daunele aduse agriculturii şi infrastructurii au fost estimate la peste 3,22 miliarde de pesos (64,5 milioane de dolari), a declarat agenţia citată.

Citește și :  Rusia ar putea relua vânzările de gaze pe piaţa spot, după umplerea capacităţilor sale de stocare

Furtuna tropicală Kompasu a fost al 13-lea ciclon tropical care a lovit Filipinele în acest an.

Taifunurile şi furtunile tropicale lovesc în mod regulat arhipelagul filipinez – care se întinde pe centura taifunurilor din vestul Oceanului Pacific – provocând moartea a sute de persoane şi daune de miliarde de dolari.