DISTRIBUIȚI

Bilanţul deceselor în urma seismului cu magnitudinea 5,6 care a lovit luni provincia Java de Vest din Indonezia a crescut la 321, a anunţat duminică directorul Agenţiei naţionale de gestionare a dezastrelor, potrivit DPA, scrie agerpres

Cel puţin 11 persoane sunt în continuare date dispărute, a precizat Suharyanto, directorul acestei agenţii, care, la fel ca mulţi indonezieni, poartă un singur nume.


Citește și:  Proteste în China față de restricțiile COVID. Oamenii cer demisia președintelui Xi Jinping – VIDEO

Cutremurul a avariat peste 62.000 de case şi a provocat strămutarea a peste 73.000 de locuitori, care în prezent şi-au găsit adăpost în 325 de locaţii din provincie.

„Lucrătorii umanitari ajung treptat la rezidenţii afectaţi din satele izolate cu logistică şi provizii alimentare şi ridică corturi pentru
aceştia”, a detaliat Suharyanto.

Agenţia care monitorizează activitatea seismică a precizat că 284 de replici cu intensitate din ce în ce mai mică au avut loc după cutremurul principal produs luni.

Indonezia este afectată în mod regulat de cutremure şi erupţii vulcanice din cauza poziţiei sale pe „Cercul de foc” al Pacificului, o regiune situată la convergenţa mai multor plăci tectonice.

Citește și: Morawiecki: În loc să lupte cu soldații, Rusia aduce moartea, foametea și hipotermia civililor