DISTRIBUIȚI
Daily Mail

Cel puțin 73 de persoane au murit și alte 74 au fost rănite, în urma unei explozii produse în timp ce încercau să fure combustibil dintr-o conductă spartă în regiunea Hidalgo din centralul Mexicului, au anunțat autoritățile locale, citate de Reuters, potrivit mediafax.

Explozia s-a produs la câteva ore după ce câteva persoane au dat o gaură în conductă pentru a fura combustibil. Zeci de persoane s-au strâns pentru a colecta în containere combustibilul care țâșnea din conducta spartă. Incidentul a avut loc în orașul Tlahuelilpan.


Citește și : Explozia din sudul Damascului a provocat morţi şi răniţi (OSDO)

Ministrul pentru Securitate Publică, Alfonso Durazo, a anunțat că incendiul a fost stins sâmbătă, puțin după ora locală 0.00 (8.00, ora României). Este cel mai grav incident de acest gen din ultimii ani din Mexic.

Noul președinte mexican Andres Manuel Lopez Obrador a lansat o ofensivă împotriva furturilor de combustibil, despre care autoritățile spun că produc statului daune de peste 3 miliarde de dolari pe an.

Obrador a ordonat în luna decembrie închiderea conductelor, ceea ce a dus la o criză de combustibil în mai multe regiuni din centrul Mexicului, printre care și Hidalgo, unde localnicii sunt nemulțumiți că cel puțin jumătate dintre benzinării sunt închise.

Citește și : Theresa May este „extrem de îngrijorată” din cauza „comploturilor” parlamentare privind Brexit-ul