DISTRIBUIȚI
27 July 2021, North Rhine-Westphalia, Leverkusen: A dark cloud of smoke rises above the Chempark. After an explosion, fire brigade, rescue forces and police are currently in large-scale operation, the police explained. Due to the damage, the busy motorway A1 near Leverkusen has been closed. Photo: Oliver Berg/dpa (Photo by Oliver Berg/picture alliance via Getty Images)

Trei cadavre au fost descoperite în ruinele incineratorului de deşeuri care a fost distrus în această săptămână de o explozie în oraşul german Leverkusen, au informat joi poliţia şi procurorii, relatează dpa, potrivit agerpres

Trupurile neînsufleţite au fost descoperite atunci când anchetatorii au început să cerceteze locul exploziei dintr-un parc industrial din Leverkusen.


Citește și : Comisia Europeană a semnat un contract de achiziţie a unui tratament cu anticorpi monoclonali împotriva COVID-19

Descoperirea de joi ridică bilanţul morţilor la cinci, întrucât două cadavre au fost descoperite la câteva ore după explozia de marţi. Două persoane sunt în continuare date dispărute, potrivit procurorilor.

Oficialii locali au anunţat deja că există puţine speranţe de a mai găsi supravieţuitori. În total 31 de persoane au fost rănite în acest accident.

Au fost necesare două zile pentru ca situl exploziei să devină suficient de sigur pentru ca anchetatorii să poată intra. Cu toate acestea, este puţin probabil ca să fie descoperită imediat cauza exploziei, a spus un purtător de cuvânt al poliţiei.

Poliţiştii au fost însoţiţi de autorităţile de mediu, experţi ai companiei care deţinea uzina şi anchetatori criminalişti. De asemenea, au fost utilizate drone.

Citește și : Un minor palestinian, împuşcat mortal de soldaţi israelieni în Cisiordania ocupată

 

Miercuri a fost declanşată o investigaţie pentru omucidere din neglijenţă asupra circumstanţelor exploziei.

Poliţia a precizat că are dubii că se poate intra în toate părţile uzinei, întrucât există un pericol de prăbuşire structurală şi de contaminare cu substanţe chimice toxice.