DISTRIBUIȚI
Daily Mail

Bilanţul exploziei care s-a produs vineri la un oleoduct perforat de hoţi de combustibil în centrul Mexicului a crescut la 89 de morţi, a anunţat luni ministrul mexican al sănătăţii, Jorge Alcocer, potrivit AFP, potrivit agerpres.

„Avem încă patru decese, care trebuie adăugate la cei 85 de morţi anunţaţi (duminică). Asta înseamnă 89 de morţi”, a declarat ministrul într-o conferinţă de presă.


Citește și : Senatoarea americană Kamala Harris îşi anunţă candidatura la Casa Albă

Potrivit lui Alcocer, 55 de persoane rămân spitalizate. „Ne angajăm să le oferim cele mai bune îngrijiri posibile şi, din punctul nostru de vedere, multe dintre ele au încă şansă de supravieţuire”, a adăugat el.

Oleoductul a fost perforat vineri de hoţi care au făcut să se formeze un adevărat gheizer de combustibil, conform imaginilor difuzate de media locale.

Scurgerea de combustibil a atras circa 700 de locuitori din Tlahuelilpan, o localitate situată la 120 de km nord de Ciudad de Mexico, printre care familii întregi, care au venit să adune combustibilul cu bidoane şi au fost surprinşi de explozia care a declanşat o enormă bilă de foc.

Primele ceremonii de înmormântare au avut loc duminică, în timp ce unele familii sunt în continuare în căutarea apropiaţilor dispăruţi.

Citește și : UE impune sancțiuni împotriva împotriva susţinătorilor regimului Bashar al-Assad

Guvernatorul statului Hidalgo a avertizat duminică asupra faptului că procesul de identificare a cadavrelor carbonizate ar putea dura zile, săptămâni sau chiar mai multe luni.

Această tragedie a survenit în momentul în care preşedintele mexican Andres Manuel Lopez Obrador, în funcţie de la 1 decembrie, a lansat o strategie naţională împotriva furtului de carburant, un flagel care a produs statului mexican pierderi de trei miliarde de dolari în 2017.