DISTRIBUIȚI

Numărul cazurilor confirmate de COVID-19 a ajuns miercuri în Danemarca la 3.107, iar cel al deceselor la 104, dintre care 14 consemnate de la precedenta raportare, a anunţat miercuri Institutul danez de serologie (SSI), transmite Xinhua, scrie agerpres.

Printre cei infectaţi se află 224 de angajaţi ai statului, majoritatea cadre medicale, în capitală şi în regiunea înconjurătoare.


Citește și : Bilanţul epidemiei de coronavirus în Italia

‘Este îngrijorător pentru că avem nevoie de ei. Avem nevoie de profesionişti în sănătate care să îngrijească pacienţi’, a declarat Soren Brostrom, directorul Comisiei naţionale de sănătate, la postul de televiziune DR.

Premierul danez Mette Frederiksen a afirmat luni, într-o conferinţă de presă, că se gândeşte la o redeschidere graduală a activităţilor după 13 aprilie.

‘Dacă păstrăm împreună distanţa în următoarele două săptămâni şi dacă cifrele rămân stabile şi rezonabile, guvernul va începe o redeschidere graduală, calmă şi controlată a societăţii noastre după sărbătoare de Paşte’, a declarat Mette Frederiksen.

Citește și : Pandemia de COVID-19 amenință cu sărăcia 8,3 milioane de persoane în lumea arabă (ONU)