DISTRIBUIȚI

Bilanţul deceselor inundaţiilor produse în cursul acestei săptămâni în provincia Nuristan din estul Afganistanului a crescut la 113 morţi, iar operaţiunile de căutare şi salvare continuă, transmite duminică DPA, potrivit agerpres.

Alţi 34 de localnici au fost răniţi după ce ploi torenţiale au lovit districtul Kamdish, la jumătatea săptămânii, conform unui purtător de cuvânt al Autorităţii afgane pentru managementul dezastrelor. Peste 170 de case au fost distruse complet sau parţial, aproximativ 300 de familii rămânând fără locuinţă.


Citește și :  Ocean Viking a salvat aproape 200 de migranţi aflaţi pe ambarcaţiuni în primejdie în largul Libiei

Inundaţiile au distrus şi un important pod din districtul Kamdish. Estimările iniţiale ale autorităţilor au fost de cel puţin 100 de morţi şi răniţi.

În condiţiile în care toate drumurile care duc spre acest district se află sub controlul talibanilor, autorităţile afgane nu pot interveni cu ajutoare, alimente şi asistenţă medicală pentru localnici. Semiluna Roşie afgană a trimis echipe în regiune pentru a evalua pierderile şi sprijinul necesar.

Citește și : Justiția americană a dispus confiscarea unui petrolier suspectat că efectuează livrări în Coreea de Nord

Astfel de inundaţii rapide apar anual în Afganistan, producând victime omeneşti şi afectând case, terenuri agricole şi infrastructura publică. În august 2020 peste 150 de oameni au murit în 13 provincii afgane lovite de inundaţii.

În medie, dezastrele naturale afectează 200.000 de oameni în fiecare an în această ţară sfâşiată de război, mai notează DPA.