DISTRIBUIȚI
El Pais

Numărul deceselor cauzate de furtunile abundente care au lovit sud-estul Spaniei a crescut la trei, a informat vineri presa locală, citată de DPA, potrivit agerpres.

Cea de-a treia victimă este un bărbat care pare să fie ignorat avertismentele de vreme rea, atunci când a condus printr-un tunel, în care a rămas blocat din cauza inundaţiilor.


Citește și : BoJo se declară ‘prudent optimist’ cu privire la posibilitatea unui acord al Brexitului

Furtunile au lovit zona continentală a Spaniei după ce au trecut pe deasupra Insulelor Baleare din Marea Mediterană miercuri. Vineri, cele mai afectate zone erau provinciile Almeria, Murcia, Alicante şi Valencia, în unele locuri fiind înregistraţi peste 200 de litri de ploaie pe metru pătrat.

Joi, un bărbat de 61 de ani şi o femeie de 51 de ani au murit după ce au rămaşi blocaţi în maşina lor, luată de viituri, a informat ziarul El Pais, citând autorităţile.

Cei doi se îndreptau spre localitatea La Font de la Figuera, la aproximativ 85 de kilometri sud-vest de Valencia.

Circa 700.000 de copii au fost sfătuiţi să nu frecventeze vineri cursurile şcolare, a informat ediţia online a ziarului citat.

Peste 200 de militari şi 100 de vehicule ale armatei au fost desfăşurate pentru a participa la operaţiunile de întrajutorare, a informat joi armata într-un tweet.

Citește și : Noul preşedinte al Camerei inferioare a parlamentului britanic va fi ales pe 4 noiembrie

În oraşul Ontinyent, un râu a ieşit din matcă, ducând la evacuarea a 150 de rezidenţi, iar 40 de persoane au trebuit să fie salvate.

În Cabo de Gata, un camping în care se aflau 60 de persoane de diferite naţionalităţi a trebuit evacuat.

De asemenea, pe o plajă din oraşul Denia s-a format o mică tornadă, potrivit aceluiaşi El Pais.