DISTRIBUIȚI
Reuters/Kyodo

Bilanţul seismului produs în insula Hokkaido, din nordul arhipelagului nipon, a ajuns la 21 de morţi, iar echipele de salvare continuă să caute, sâmbătă, eventuali supravieţuitori ai puternicului cutremur printre dărâmăturile caselor, transmite DPA, conform agerpres.

Cel puţin 13 persoane rămân date dispărute după seismul de magnitudine 6,7 produs joi. Aproximativ 40.000 de militari, pompieri şi poliţişti participă la operaţiunile de căutare şi salvare.


Citește și : Taiwan: SUA recheamă pentru consultări trei reprezentanţi diplomatici din America Latină

Operaţiunile de salvare sunt concentrate într-o zonă mai puţin populată a localităţii Atsuma, unde cutremurul a declanşat o masivă alunecare de teren ce a distrus case şi drumuri.

Aproximativ 12.000 de persoane au fost primite în centre temporare de evacuare din cauza replicilor care continuă să zguduie regiunea. Meteorologii au prognozat precipitaţii abundente la acest sfârşit de săptămână în zona afectată de seism, condiţii în care creşte pericolul producerii unor noi alunecări de teren.

Alimentarea cu energie electrică a fost reluată la două zile după seism. Aproximativ 3 milioane de locuinţe din Hokkaido au rămas fără energie electrică după seism, însă cele mai afectate au fost spitalele din zonă. Conform autorităţilor, sâmbătă doar 10.600 de locuinţe erau în continuare fără curent electric.

Citește și : Donald Trump anunță că SUA și Japonia au început negocierile privind comerțul