DISTRIBUIȚI
RTE

Numărul persoanelor decedate în urma seismului produs la începutul acestei luni în zona insulei Lombok din Indonezia a urcat la 460, în timp ce estimările arată că pagubele materiale în urma dezastrului ar putea depăşi 500 de milioane de dolari, a anunţat miercuri Agenţia pentru gestionarea dezastrelor din această ţară, citată de DPA, potrivit agerpres.

Aproape 7.800 de persoane au fost rănite şi peste 417.000 au fost strămutate după seismul de la 5 august, a declarat purtătorul de cuvânt al Agenţiei, Sutopo Nugroho.


Citește și : Moon Jae-in: Viitorul summit intercoreean va fi ocazia ”unei iniţiative îndrăzneţe” în vederea unui tratat de pace

„Persoanele strămutate au nevoie de ajutor după ce distribuţia ajutoarelor nu a fost realizată uşor sau proporţionat”, a precizat acesta.

„Ne aşteptăm ca acestea să rămână o vreme în taberele improvizate în timp ce aşteaptă ca locuinţele lor să fie reconstruite”, a adăugat Sutopo Nugroho.

El a precizat că pierderile economice sunt evaluate la 7,45 trilioane de rupii (501 milioane de dolari), însă estimările arată că această sumă va creşte pe măsură ce evaluarea pagubelor va continua.

„Catastrofa ne oferă o oportunitate de a construi mai bine”, a mai spus purtătorul de cuvânt.

Citește și : Afganistan: Cel puţin 25 de morţi în urma unui atentat comis într-un cartier şiit din capitala Kabul

Cutremurul de la 5 august s-a produs la o săptămână distanţă de la un seism cu magnitudine mai mică, în urma căruia au murit 20 de persoane din Lombok, o insulă turistică populară.

Arhipelagul indonezian, care cuprinde 17.000 de insule, este localizat pe Cercul de Foc al Pacificului, o regiune cu o intensă activitate seismică. Acest stat din Asia de Sud Est este afectat de numeroase seisme, dar, spre deosebire de cele care au lovit Lombok, cea mai mare parte nu sunt violente.