DISTRIBUIȚI
AsiaNews

Cel puţin 121 de persoane au fost ucise şi 561 rănite de la declanşarea, la 4 aprilie, a ofensivei forţelor mareşalului Khalifa Haftar asupra capitalei libiene Tripoli, a comunicat duminică Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), transmite AFP, scrie Agerpres.

Biroul din Tripoli al OMS, care nu precizează numărul victimelor civile, a condamnat, pe Twitter’, ‘atacurile repetate împotriva personalului medical’ şi a ambulanţelor în capitala libiană.


Citește și : Sudan: Noul şef al consiliului militar și-a format ‘echipa’

La rândul său, Biroul de coordonare a afacerilor umanitare (OCHA) al ONU a informat că 13.500 de persoane s-au refugiat din cauza luptelor. Nouă sute dintre aceste persoane au fost găzduite în centre de primire.

Lupte violente opun de pe 4 aprilie, la periferia sudică a capitalei, trupele Guvernului de uniune naţională(GNA), recunoscut de comunitatea internaţională, forţelor loiale mareşalului Khalifa Haftar.

Armata naţională libiană (ANL) autoproclamată a mareşalului Haftar, care controlează estul Libiei, a lansat o ofensivă pentru cucerirea capitalei, unde se află sediul GNA.

Pe lângă lupte la sol, cele două tabere întreprind zilnic raiduri aeriene şi se acuză reciproc că iau la ţintă civili.

Citește și : Trei morţi şi trei răniţi într-o coliziune pe un aeroport din Nepal, în apropierea Muntelui Everest