DISTRIBUIȚI
© Global Look Press/Cozzoli/Fotogramma/Ropi

Cel puțin 132 de persoane au fost infectate cu noul coronavirus a anunțat, șeful Agenției de Protecție Civilă, Angelo Borreli, într-o conferință de presă duminică, potrivit CNN. Autoritățile italiene fac eforturi să găsească pacientul zero, scrie mediafax.

Din cei 132 infectați, 26 sunt în terapie intensivă, doi au decedat, iar o persoană și-a revenit.


Autoritățile încă au probleme în localizarea primei persoane infectate din țară.

Citește și : Iranul închide unităţile de învăţământ din două oraşe afectate de coronavirus

„Încă nu putem identifica pacientul zero, astfel este greu să estimăm posibilitate de noi cazuri”, a explicat Borreli.

Măsuri strice au fost luate în acest week-end, inclusiv punerea în carantină a 10 orașe, după ce au fost confirmate mai multe cazuri în regiunile Lombardia și Veneto.

Ministrul italian al Sănătății Roberto Speranza a anunțat măsurile de restricție impuse în mai multe zone afectate, care includ închiderea instituțiilor publice, limitarea transportului, supravegherea și punerea în carantină a oamenilor care ar fi putut fi expuși virusului.

Citește și : Epidemia de coronavirus. Bilanțul a ajuns la peste 2.458 de morţi la nivel global

„Solicităm tuturor care a venit dintr-o zonă afectată de epidemie să rămână obligatoriu la domiciliu”, a spus Speranza, sâmbătă, într-o conferință de presă.

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat că, până la acest moment, misiunea diplomatică și oficiile consulare române din Italia nu au fost notificate de către autorități cu privire la vreun caz confirmat de infecție cu noul coronavirus printre cetățenii români.

În Lombardia sunt peste 176.000 de români.