DISTRIBUIȚI
Twitter

  Bilanţul bombardamentelor israeliene asupra Fâşiei Gaza a ajuns la 87 de morţi şi 530 de răniţi, iar, conform unor surse, armata israeliană pregăteşte o operaţiune terestră în teritoriul palestinian aflat sub controlul organizaţiei islamiste Hamas, potrivit agerpres.  

Ministerul Sănătăţii din Fâşia Gaza a anunţat joi după-amiază că bilanţul bombardamentelor israeliene iniţiate în urmă cu trei zile ca reacţie la atacuri cu rachete a ajuns la 87 de morţi, dintre care 18 copii, şi 530 de răniţi.


Citește și : Patru reporteri ai Anadolu au fost RĂNIȚI în Israel

Armata israeliană susţine că majoritatea persoanelor ucise în Fâşia Gaza sunt lideri sau combatanţi ai grupurilor teroriste care lansează rachete spre Israel.

Armata israeliană a început să mobilizeze trupe la frontiera cu Fâşia Gaza, în scopul unei eventuale intervenţii terestre. „Mobilizăm trupe la frontiera cu Fâşia Gaza, le pregătim. Analizează terenul şi le vom folosi atunci când vom decide”, a declarat Hidai Zillberman, purtătorul de cuvânt al armatei israeliene.

Decizia unei eventuale intervenţii militare va fi luată de Guvernul israelian.

Un oficial de rang înalt citat de postul tv Channel 12 şi de cotidianul Times of Israel a avertizat că armata israeliană ar putea invada Fâşia Gaza. Ultima operaţiune militară terestră de anvergură a Israelului în Fâşia Gaza a avut loc în anul 2014.

Citește și : Aeroportul Ramon din Israel funcţionează la parametri normali

Armata israeliană a anunţat că a bombardat, joi după-amiază, o unitate de informaţii a organizaţiei islamiste Hamas, care deţine controlul asupra teritoriului palestinian Fâşia Gaza, precum şi apartamentele unor lideri islamişti.

Grupurile islamiste Hamas şi Jihadul Islamic au lansat joi aproximativ 200 de rachete asupra Israelului, fiind vizate oraşele Tel Aviv, Ashdod, Beersheba şi Eilat. În ultimele trei zile, asupra teritoriului israelian au fost lansate peste 1.600 de rachete. Bilanţul în Israel este de şapte morţi şi peste 150 de răniţi.