DISTRIBUIȚI
DNA India

Pakistanul se afla în stare de şoc sâmbătă, la o zi după un atac sinucigaş sângeros soldat cu 128 de morţi în Balucistan şi care coincide cu arestarea pentru corupţie a fostului premier Nawaz Sarif, evenimente care afectează o campanie electorală care era deja foarte tensionată pentru scrutinul legislativ din 25 iulie, transmite AFP, conform agerpres.

„Carnagiu la Mastung” (oraş din sud-vestul Pakistanului, situat la aproximativ 40 km de capitala Baluchistan, Quetta), titra pe prima pagină, sâmbătă, cotidianul Express Tribune. Un al cotidian, The News, evoca „un masacru”.


Citește și : Ministrul de externe german cere un mai mare respect pentru reguli şi faţă de ordinea internaţională

Apropiaţi ai victimelor atentatului, cel mai sângeros din Pakistan după atacul la o şcoală din Peshawar soldat cu peste 150 de morţi în decembrie 2014, şi-au condus rudele pe ultimul drum în oraşul Mastung. Duminică a fost decretată zi de doliu în întreaga ţară, a anunţat premierul pakistanez interimar Nasirul Mulk, al cărui guvern este însărcinat cu organizarea scrutinului.

Atentatul, care a fost revendicat de gruparea jihadistă Stat Islamic, este al treilea din această săptămână care vizează o reuniune electorală în Pakistan. În total, aceste violenţe s-au soldat cu cel puţin 150 de morţi în doar patru zile, între care şi doi candidaţi.

După atacuri, în Balucistan, cea mai săracă şi cea mai instabilă dintre provinciile Pakistanului, au fost trimise forţe suplimentare în „zonele sensibile”, potrivit secretarului provinciei pentru afaceri interne, Haider Shako.

Citește și : Ziua Naţională a Franţei, marcată cu o paradă militară pe Champs Elysees

În spitale a fost decretată stare de urgenţă după ce centrele medicale au primit în ajun peste 150 de răniţi, a anunţat ministrul de interne al Balucistanului, Agha Umar Bungalzai.

Atacul a vizat un miting politic al lui Mir Siraj Raisani, candidat la un post de deputat de provincie, care se numără printre victime.