DISTRIBUIȚI

Bilanțul atacului armat din California crește la cel puțin 10 persoane ucise și alte 10 rănite. Răniții sunt în spitale, iar starea lor variază de la stabilă la critică, informează mediafax.

Poliția a declarat că suspectul este încă în libertate după ce a ucis 10 persoane și a rănit alte 10 într-un club din zona Los Angeles, sâmbătă târziu, conform Associated Press.


Citește și : Rishi Sunak a fost amendat de Poliţia din Lancashire din cauza nepurtării centurii de siguranţă

Căpitanul Andrew Meyer de la Departamentul șerifului din Los Angeles a spus că răniții au fost duși la spitale și că starea lor variază de la stabilă la critică.

Meyer a precizat că cele 10 persoane au murit la fața locului.

Meyer a spus că oamenii „ieșeau din locație țipând” când ofițerii au ajuns la fața locului. El a spus că ofițerii au intrat apoi în club în timp ce pompierii tratau răniții.

Monterey Park este un oraș de aproximativ 60.000 de locuitori cu o populație asiatică numeroasă, care se află la aproximativ 16 kilometri de centrul orașului Los Angeles.

LA Times a relatat că Seung Won Choi, care deține un restaurant în apropiere de locul faptei, a declarat că trei persoane au intrat în localul său și i-au spus să încuie ușa. Cei trei au spus că afară era un bărbat cu o armă semiautomată care avea mai multe cartușe la el și care reîncărca de fiecare dată când rămânea fără muniție, a declarat Choi.

Citește și : Biden: Ucraina va primi toată asistenţa de care are nevoie

Conform Times, zeci de mii de persoane se adunaseră mai devreme în cursul zilei pentru festivalul de două zile al Anului Nou Lunar, care este unul dintre cele mai mari din sudul Californiei.