DISTRIBUIȚI
captura YouTube

Bilanţul deceselor provocate de violentul seism care s-a produs în urmă cu câteva zile în Mexic a urcat la 273 de victime, a anunţat joi seară Ministerul de Interne din această ţară, citat de DPA.

Un număr de 137 de persoane au murit în Ciudad de Mexico, 73 în statul Morelos, 43 în Puebla, 13 în statul Mexico, şase în Guerrero şi una în statul Oaxaca, potrivit datelor preliminare citate în raportul oficial dat publicităţii de acelaşi minister.


Misiuni de salvare şi recuperare a trupurilor dar şi a eventualilor supravieţuitori de sub dărâmături sunt în plină desfăşurare.

Un seism violent cu magnitudinea de 7,1 s-a produs în centrul Mexicului, resimţit inclusiv în capitala acestei ţări, pe 19 septembrie, la exact 32 de ani după cutremurul de pământ din 1985 care a făcut peste 10.000 de victime.

Pe 7 septembrie, un alt cutremur, ce a avut magnitudinea de 8,2 grade, cel mai puternic din ultimul secol care a lovit Mexicul, a provocat moartea unui număr de aproximativ 100 de persoane, iar peste 200 au fost rănite. Epicentrul acestuia a fost situat la 730 de km de capitală, în largul oceanului.

Situat la intersecţia dintre cinci plăci tectonice, Mexicul este una dintre ţările cu cea mai intensă activitate seismică.