DISTRIBUIȚI

Clopotul mare al turnului cu ceas al Palatului Westminster, Big Ben, a bătut din nou după trei luni de tăcere cu prilejul marcării sfârşitului Primului Război Mondial la 11 noiembrie, relatează agerpres .

Legendarul clopot a bătut joi la ora locală 9.00 pentru a se pregăti de ‘Armistice Day’, dar cu „uşoare inexactităţi”, potrivit autorităţilor parlamentare.


Citiți și : Palestina este interesată de o colaborare cu România în domeniul instruirii pentru intervenţii de urgenţă și de prim-ajutor

Bătăile de ciocan care s-au auzit joi dimineaţă fac parte din lucrările de renovare a ceasului pentru a fi siguri că Big Ben va răsuna cu toată exactitudinea sâmbătă.

Ceasul va trebui să marcheze cu precizie orele 11:00, momentul în care au încetat ostilităţile după semnarea armistiţiului între blocul aliat şi Germania în 1918 în oraşul francez Compiegne.

A doua zi, duminică 12 noiembrie, clopotele vor fi scoase din funcţiune la ora 13:00, urmând să devină din nou active la 23 decembrie în perioada Sărbătorilor de Crăciun şi vor rămâne în funcţiune până la 1 ianuarie 2018.

Când au început lucrările de reparaţie, la 21 august, şi s-a anunţat că Big Ben va amuţi timp de patru ani – perioadă necesară reparaţiilor turnului şi ale ceasului – s-a precizat că orologiul îşi va relua activitatea doar la evenimentele importante.

Clopotul turnului, redenumit ‘Elizabeth Tower’ în 2012 pentru a marca cei 60 de ani de domnie ai reginei Elisabeta a II-a, a intrat astfel în cea mai lungă perioadă de tăcere în cei 157 de ani de istorie.