DISTRIBUIȚI
U.S. President Joe Biden addresses the nation on the killing of Al Qaeda leader Ayman al-Zawahiri in a U.S. drone strike, in Washington, U.S. August 1, 2022. Jim Watson/Pool via REUTERS

Preşedintele SUA Joe Biden va rosti discursul privind starea Uniunii pe 7 februarie, tradiţionala alocuţiune a preşedinţilor în faţa Congresului american, relatează AFP, potrivit agerpres.  

Conform tradiţiei, preşedintele Camerei Reprezentanţilor, republicanul Kevin McCarthy, l-a invitat pe Joe Biden, vineri, într-o scrisoare pentru a se adresa în faţa membrilor Congresului american.


Citește și : TORNADĂ ucigaşă în Alabama (VIDEO)! Cel puţin şase oameni au murit

Deloc surprinzător, liderul democrat a acceptat această invitaţie, a declarat purtătoarea sa de cuvânt, Karine Jean-Pierre.

Pentru prima dată de când a fost ales, preşedintele se va adresa unui Congres divizat: republicanii au câştigat o majoritate slabă în Cameră după alegerile de la jumătatea mandatului din noiembrie. Democraţii şi-au păstrat controlul în Senat.

„Poporul american ne-a trimis la Washington pentru a oferi o nouă direcţie ţării, pentru a găsi un teren comun şi pentru a dezbate priorităţile sale”, a subliniat republicanul Kevin McCarthy.

Citește și : Aleşii americani cer EXPULZAREA lui Bolsonaro