DISTRIBUIȚI

Casa Albă a făcut cunoscut miercuri că Joe Biden, 80 de ani, îşi va finaliza controlul de sănătate pe 16 februarie, cu atât mai aşteptat, cu cât preşedintele american intenţionează să candideze din nou în 2024, transmite AFP, potrivit agerpres.

Rezultatul „va fi făcut public în acelaşi mod ca în 2021”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Karine Jean-Pierre, în cursul conferinţei sale de presă zilnice.


Citeşte şi: Cum s-a intersectat războiul din Ucraina cu războaiele culturale – Black News

Executivul american afirmase până în prezent că preşedintele şi-ar fi încheiat diversele controale medicale la sfârşitul lui ianuarie, dar potrivit purtătoarei de cuvânt, el a trebuit să facă faţă unui program „incredibil de încărcat” în ultimele luni.

Joe Biden, care este deja cel mai în vârstă preşedinte pe care Statele Unite l-au cunoscut vreodată, este de aşteptat să anunţe în curând că va candida pentru al doilea mandat.

Una dintre provocările campaniei sale, dacă se va lansa în cursă, va fi să-i asigure pe americani cu privire la capacitatea sa de a guverna până la 86 de ani.

Citeşte şi: Phenianul avertizează cu ‘cea mai dură reacţie’ la acţiunile militare ale SUA în regiune – Black News

În noiembrie 2021, Casa Albă a publicat o relatare detaliată a investigaţiilor medicale suportate de preşedinte, printre care o colonoscopie care a implicat anestezie generală.

Medicul său a estimat atunci că Joe Biden este sănătos, „robust” şi „apt” să îşi exercite funcţia.