DISTRIBUIȚI
Getty

Preşedintele american, Joe Biden, a afirmat vineri că foarte probabil va discuta cu omologii săi rus, Vladimir Putin, şi ucrainean, Volodimir Zelenski, în încercarea de a atenua tensiunile dintre cele două ţări, într-un moment în care Rusia este acuzată că a desfăşurat trupe la frontiera comună, notează AFP, potrivit agerpres

Jurnaliştilor care l-au întrebat dacă va vorbi cu Vladimir Putin sau cu Volodimir Zelenski, liderul de la Casa Albă le-a răspuns „foarte probabil”.


Citește și : Australia acuză China de acţiuni ALARMANTE în contrast cu retorica pacifistă

Preşedintele american, care se află la Nantucket, în statul Massachusetts, a spus că este „îngrijorat” şi a reafirmat sprijinul său pentru „integritatea teritorială” a Ucrainei.

Cu puţin timp înainte, Casa Albă a cerut continuarea eforturilor diplomatice pentru a dezamorsa tensiunile dintre Ucraina şi Rusia.

Consilierul pentru securitate naţională al preşedintelui Biden, Jake Sullivan, a discutat cu un oficial ucrainean, Andrii Yermak, şi cei doi „au convenit că toate părţile ar trebui să-şi continue eforturile diplomatice pentru a atenua tensiunile”, potrivit unei purtătoare de cuvânt.

În ultimele săptămâni, SUA, NATO şi Uniunea Europeană şi-au exprimat constant îngrijorarea cu privire la mişcările de trupe ruseşti la frontiera cu Ucraina, alarmându-se din cauza unei posibile invazii.

Citește și : Soţii Biden au petrecut Ziua Recunoştinţei în casa unui prieten multimilionar

Tensiunile sunt maxime între cei doi vecini, deja la cuţite după anexarea Peninsulei Crimeea în 2014 la Rusia, urmată de un conflict între Kiev şi separatiştii pro-ruşi din estul Ucrainei.