DISTRIBUIȚI
CNN

Preşedintele american Joe Biden va anunţa săptămâna viitoare sprijinul SUA pentru intrarea Uniunii Africane în G20, grupul celor mai mari economii ale lumii, ca membru permanent, a relatat vineri cotidianul Washington Post, citat de Reuters, potrivit agerpres

Biden va face acest anunţ în timpul Summitului liderilor SUA-Africa de la Washington, a declarat pentru publicaţia americană un consilier de la Casa Albă, Judd Devermont.


Citește și : ‘Negustorul morţii’ Viktor Bout a ajuns în Rusia

„Este momentul ca Africa să aibă locuri permanente la masa organizaţiilor şi iniţiativelor internaţionale”, a afirmat el.

„Avem nevoie de mai multe voci în discuţiile internaţionale care vizează, la nivel global, economia, democraţia şi guvernanţa, schimbările climatice, sănătatea şi securitatea”, a adăugat consilierul.

Devermont a precizat pentru Washington Post că preşedintele Uniunii Africane şi liderul Senegalului, Macky Sall, şi preşedintele Africii de Sud, Cyril Ramaphosa, i-au cerut lui Biden să crească reprezentarea ţărilor africane în G20. Africa de Sud este singură ţară de pe continent care face parte din grupul celor mai mari economii ale lumii.

Citește și : Putin: Orice ţară care îndrăzneşte să atace Rusia cu arme nucleare va fi ştearsă de pe faţa pământului