DISTRIBUIȚI
Sputnik News

Preşedintele american Joe Biden urmează să anunţe joi noi contururi ale planului său ”istoric” de cheltuieli sociale şi de mediu şi este ”încrezător” în faptul că toate facţiunile Partidului Democrat îl vor susţine, că va pune astfel capăt unor tensiuni ce durează de mai multe săptămâni şi că acest vast program de investiţii va depăşi etapa din Congresul american, potrivit unor oficiali de la Casa Albă, relatează AFP, scrie news.ro .  

După ce suma acestui plan a fost redusă la jumătate – 1.750 de miliarde de dolari -, ”preşedintele crede că (noul) cadru îi va permite să obţină susţinerea celor 50 de senatori democraţi şi că va obţine aprobarea Camerei Reprezentanţilor”, a anunţat un oficial sub protecţia anonimatului.


Citește și : Turcia deportează mai mulţi migranţi pentru distribuirea unor postări ‘provocatoare’ pe social media

Alt oficial apreciază că cele două proiecte de lege pe care le vrea Biden – primul cu privire la infrastructură, iar al doilea cu privire la măsuri sociale şi de mediu – reprezintă ”investiţii istorice”, în pofida faptului că suma acestora a fost redusă în mod considerabil faţă de ambiţiile iniţiale.

Şeful statului american ”consideră că nu există un motor economic mai bun în lume decât munca din greu şi ingeniozitatea poporului american. Însă, prea mult timp, economia a lucrat foarte bine pentru cei de sus, iar familiile care muncesc neîncetat sunt zdrobite”, afirmă Casa Albă într-un document publicat pe site.

Citește și : Captură record de metamfetamină în Laos

 

Planul detaliază marile axe – nclusiv principiul potrivit căruia ”nico persoană care câştigă mai puţin de 400.000 de dolari (pe an) nu va plăti un cent în plus impozite”.