DISTRIBUIȚI

Democratul Joe Biden a respins vineri ironii ale lui Donald Trump cu privire la vârsta sa şi şi-a cerut scuze pentru faptul că a deranjat femei prin gesturi de-ale sale, în primul interviu al campaniei sale în vederea alegerilor prezidenţiale americane, relatează AFP, potrivit News.ro .

Fostul vicepreşedinte al lui Barack Obama a plâns amintindu-şi-l pe fiul său decedat, Beau, în acest interviu acordat emisiunii „The View”, animată la ABC de către femei, în faţa unui public majoritar feminin.


Citește și : Rusia va restabili livrările de ţiţei către Europa prin conducta Druzhba în două săptămâni

Ce îi răspunde lui Donald Trump, în vârstă de 72 de ani, care îi ironozează o presupusă lipsă de dinamism spunându-i lui Joe Biden, în vârstă de 76 de ani, ”Joe adormitul”?

”Este prima oară când mi se spune aşa. De obicei este mai degrabă invers, «Joe cel în formă»”, a declarat pe un ton calm septuagenarul.

Dacă Donald Trump ”are un aer tânăr şi dinamic în comparaţie cu mine, probabil ar trebui să mă duc acasă”, a ironizat el. ”Cea mai bună modalitate de a mă judeca va fi observarea. Să se vadă dacă am energia şi capacitatea”.

Însă el a recunoscut din nou că problemele cu privire la vârsta sa sunt ”legitime”, respingând totodată ideea de a se angaja să exercite doar un mandat de patru ani.

În cazul în care ar fi ales, Joe Biden i-ar smulge lui Donald Trump titlul de cel mai bătrân preşedinte din istoria americană.

Preşedintele republican a subliniat anterior cât de ”tânăr” se simte el şi ”plin de viaţă”, după anunţarea candidaturii prezidenţiale a lui Joe Biden.

Cu privire la vârsta sa şi la relaţiile sale cu femeile, Joe Biden a petrecut o bună parte a acestui prim interviu în defensivă.

Femeilor care s-au declarat recent deranjate de gesturile sale de afecţiune, uneori insistentă, el le-a transmis că îi ”pare rău că le-a invadat” spaţiul.

”Îmi pare rău că s-a întâmplat. Nu-mi pare rău în sensul în care m-aş fi gândit să fac ceva intenţionat rău”, a nuanţat Biden.

El a fost, de asemenea, nevoit să revină asupra unui episod stânjenitor al îndelungatei sale cariere de senator – audierea tensionată, în 1991, a Anitei Hill, care îl acuza pe un candidat la Curtea Supremă, Clarence Thomas, de hărţuire sexuală.

Citește și : Cel puţin zece civili, ucişi în raiduri aeriene efectuate în provincia siriană Idleb

Joe Biden prezida comisia, alcătuită numai din bărbaţi albi, care a audiat-o pe această femeie de culoare.

”Eu nu cred că am tratat-o rău”, a declarat Joe Biden, subliniind că a ”crezut-o încă de la început” şi că a spus acest lucru în mod public.

”Însă îmi pare de felul în care a fost tratată”.