DISTRIBUIȚI
Politico

Preşedintele-ales al Statelor Unite, Joseph Biden, a declarat, miercuri, că nu se va grăbi în relaţia cu Administraţia Chinei, explicând că se va consulta cu aliaţii SUA pentru stabilirea abordării faţă de Beijing , potrivit mediafax.

Într-un interviu acordat cotidianului The New York Times, Joseph Biden a declarat că nu va anula imediat taxele vamale impuse Chinei de Administraţia Donald Trump, dar nici nu va aplica Etapa I a Acordului comercial dintre Washington şi Beijing.


Citește și : Sri Lanka se pregăteşte să dea piept cu un alt ciclon puternic. Zeci de mii de oameni au fost evacuaţi!

„Nu voi avea acţiuni rapide, iar acest lucru se aplică şi taxelor vamale. Nu am de gând să fiu pripit asupra opţiunilor”, a afirmat Joe Biden.

Preşedintele-ales al SUA a explicat că se va consulta cu aliaţii din Asia şi Europa pentru „elaborarea unei strategii coerente” faţă de China.

„Cred că cea mai bună strategie faţă de China este cea în care suntem împreună cu fiecare dintre aliaţii noştri sau cel puţin cu cei care erau aliaţii noştri. În primele săptămâni ale mandatului de preşedinte, voi avea prioritatea de revenire la poziţii comune cu aliaţii”, a subliniat preşeditele-ales al Statelor Unite.

Citește și : Michel Barnier: Următoarele zile vor fi DECISIVE pentru un acord comercial cu UK

Administraţia Donald Trump a avut disensiuni puternice cu Beijingul, pe tema relaţiilor comerciale, gestionării pandemiei şi a crizelor din Hong Kong şi Taiwan.