DISTRIBUIȚI
Twitter

Candidatul democrat la Casa Albă Joe Biden a promis joi seară o strategie naţională în Statele Unite din „prima zi de mandat” pentru a combate pandemia de coronavirus, informează vineri France Presse, potrivit agerpres.

„Dacă voi deveni preşedintele vostru, din prima zi vom implementa strategia naţională pe care o expun încă din martie”, a promis fostul vicepreşedinte la tribuna convenţiei democrate americane.


Citește și : Zbigniew Rau, noul ministru de externe al Poloniei

Statele Unite se confruntă cu unul dintre momentele sale cele mai dificile, a spus Joe Biden în discursul său de acceptare a nominalizării, făcând referire la pandemie, recesiune economică, diviziuni rasiale şi schimbări climatice, adaugă dpa.

„Acestea sunt alegerile care vor schimba viaţa. Ele vor stabili cum va arăta America pentru o lungă, lungă perioadă de timp”, a notat Biden.

„Caracterul este pe buletinul de vot. Compasiunea e pe buletinul de vot. Decenţa, ştiinţa, democraţia. Toate sunt pe buletinul de vot”, a mai spus Biden, avertizând că acum este „timpul unui pericol real, dar de asemenea al unor posibilităţi extraordinare”.

Citește și : Cutremur cu magnitudinea 6,9 în largul Indoneziei

Biden l-a criticat pe preşedintele Donald Trump din cauza modului în care el a gestionat criza coronavirusului. El a avertizat că „vor rămâne mult prea ridicate cazurile şi decesele” dacă Trump este reales, iar economia va avea de suferit, în timp ce „bogaţii îşi vor mări averile”