DISTRIBUIȚI
Reuters

Joe Biden, candidatul cu cele mai mari şanse să obţină învestitura democrată pentru alegerile prezidenţiale din SUA, nu a exclus duminică eventualitatea unei convenţii fără public a partidului său, potrivit AFP şi Reuters, scrie agerpres.

Din cauza pandemiei de COVID-19, această mare adunare estivală s-ar putea transforma într-un eveniment difuzat online, a recunoscut fostul vicepreşedinte din timpul lui Barack Obama.


Citește și : Peste 65.000 de decese de COVID-19 la nivel mondial (bilanţ AFP)

„Trebuie să avem o convenţie. Şi s-ar putea să fie o convenţie virtuală”, a spus Biden la o emisiune a postului de televiziune ABC.

Dacă pandemia nu va fi eliminată, „s-ar putea dovedi imposibil să aducem 10, 20 sau 30.000 de persoane într-un singur loc”, a precizat el.

De asemenea, Biden s-a declarat dispus să poarte o mască de protecţie în public, aşa cum recomandă autorităţile sanitare americane. Este un gest pe care preşedintele american Donald Trump refuză să îl facă, insistând asupra faptului că este o iniţiativă voluntară.

El a criticat felul în care liderul de la Casa Albă gestionează criza. „Se mişcă prea încet. Virusul nu este vina sa, dar răspunsul este responsabilitatea sa”, a afirmat Biden.

Pandemia de coronavirus a bulversat campania pentru scrutinul prezidenţial american din noiembrie, forţând amânarea alegerilor primare democrate şi a convenţiei care ar urma să îl desemneze în această vară, dintre Joe Biden şi Bernie Sanders, pe rivalul lui Donald Trump.

Citește și : Un spital din Israel permite familiilor să-şi ia rămas bun de la pacienţii aflaţi pe moarte de COVID-19

Deja de la mijlocul lunii martie, toţi trei nu au mai putut organiza mitinguri de campanie, evenimente care fac parte din orice campanie în cursa pentru Casa Albă.

Convenţia democrată trebuia să adune mii de participanţi între 13 şi 16 iulie la Milwaukee, în Wisconsin. Partidul a anunţat că va amâna evenimentul pentru 17 august, în acelaşi oraş.