DISTRIBUIȚI
Newsweek

Preşedintele american Joe Biden a declarat joi că lupta împotriva COVID-19 ”nu ar trebui” să fie un subiect de diviziune politică, afirmaţie făcută în cursul prezentării unui plan menit să evite o izbucnire a epidemiei odată cu venirea iernii şi apariţiei variantei Omicron, relatează AFP, potrivit agerpres.

”Ştiu că COVID-19 a fost un subiect de diviziune în această ţară” şi că ”a devenit un subiect partizan, ceea ce este o tristă (…) constatare. Nu ar trebui să fie cazul”, a menţionat preşedintele SUA.


Citește și : Emiratele Arabe Unite sărbătoresc 50 de ani de la crearea ca stat

”Pe măsură ce intrăm în iarnă şi ne confruntăm cu provocarea acestei noi variante, acum este momentul, sper, să încercăm să depăşim aceste diviziuni”, a subliniat preşedintele democrat, în vârstă de 79 de ani.

Joe Biden încearcă să impună vaccinarea în companiile publice şi private, dar întâmpină o opoziţie puternică din partea multor republicani şi se confruntă cu procedurile legale lansate împotriva acestor măsuri restrictive.

Preşedintele a insistat asupra faptului că planul prezentat joi, care ”trebuie să ne unească”, nu conţine noi obligaţii sau constrângeri.

Citește și : Este OFICIAL! Sebastian Kurz iese pe uşa din dos a politicii austriece

Casa Albă a anunţat joi o serie de măsuri, în special pentru a reglementa mai strict sosirea persoanelor care vin din străinătate şi pentru a facilita accesul la depistare şi la vaccinuri.

Încetarea pandemiei este o promisiune a campaniei preşedintelui Joe Biden.