DISTRIBUIȚI
U.S. President Joe Biden looks down while speaking after signing a condolence book for Britain's Queen Elizabeth, following her death, at Lancaster House in London, Britain, September 18, 2022. REUTERS/Kevin Lamarque

Preşedintele american Joe Biden le-a spus partenerilor din G7 şi NATO că explozia produsă marţi în estul Poloniei a fost cauzată de o rachetă a apărării antiaeriene ucrainene, a declarat miercuri o sursă din cadrul NATO pentru Reuters, transmite agerpres.

Explozia, în care au murit două persoane, a provocat îngrijorări că războiul din Ucraina s-ar putea extinde la ţări vecine.


Citeşte şi: Deputaţii cehi au adoptat o rezoluţie care califică drept ‘terorist’ actualul regim din Rusia – Black News

La sediul NATO a început miercuri dimineaţă, de la ora locală 10:00 (09:00 GMT), o reuniune a Consiliului Nord-Atlantic la nivel de ambasadori, pentru a discuta despre explozia din estul Poloniei, în apropiere de frontiera cu Ucraina.

Citeşte şi: Erdogan este ‘convins’ că acordul privind cerealele ucrainene va fi prelungit – Black News

Preşedintele polonez Andrzej Duda a declarat anterior miercuri că Polonia nu are dovezi concrete despre cine a lansat racheta, care a lovit o rampă a unui siloz de cereale la circa 6 km de graniţa cu Ucraina.