DISTRIBUIȚI

Preşedintele american Joe Biden a spus că l-a avertizat pe omologul său chinez, Xi Jinping, despre riscul retragerii investitorilor, dacă Beijingul încalcă sancţiunile impuse Rusiei în urma invaziei Ucrainei, scrie AFP, potrivit agerpres.

Într-un fragment dintr-un interviu acordat canalului CBS urmând a fi difuzat duminică, Joe Biden a afirmat că i-a explicat lui Xi Jinping. într-o discuţie la telefon, că încălcarea sancţiunilor ar fi „o greşeală uriaşă”, precizând că nu există nici un indiciu în prezent că China ar sprijini activ efortul de război rusesc furnizându-i arme.


Citeşte şi: În Germania se profilează o amenințare severă de dezindustrializare – Black News

„I-am telefonat preşedintelui Xi – nu pentru a ameninţa, doar pentru a-i spune (…) că, dacă crede că americanii şi alţii vor continua să investească în China în timp ce el încalcă sancţiunile impuse Rusiei, atunci face o greşeală uriaşă”, a declarat liderul de la Casa Albă.

„În acest moment, nu există niciun indiciu că ei (chinezii) au propus arme sau alte lucruri de care Rusia are nevoie”, potrivit preşedintelui american.

De asemenea, el a respins ideea că alianţa dintre China şi Rusia implică faptul că Statele Unite poartă un nou tip de război rece.

Citește și : Cum intenţionează UE să reducă facturile la energie?

„Nu cred că acesta este un război rece nou sau mai complicat”, a apreciat Joe Biden.

Rusia a invadat vecinul său pro-occidental, Ucraina, la 24 februarie, devastând nenumărate oraşe şi sate în ţara în care luptele continuă, mai scrie AFP.