DISTRIBUIȚI
CNN

Preşedintele american Joe Biden i-a îndemnat vineri pe responsabilii politici americani să denunţe public antisemitismul, la scurt timp după ce Donald Trump a primit un negaţionist la domiciliul său din Florida, iar rapperul Kanye West a făcut apologia lui Adolf Hitler, relatează AFP, potrivit agerpres

„Mai degrabă decât să-i oferim o tribună, responsabilii noştri politici ar trebui să denunţe public antisemitismul peste tot unde se află”, a subliniat Biden într-o postare pe Twitter, în care afirmă:”Holocaustul a avut loc într-adevăr. Hitler era o persoană diabolică”.


Citește și: O nouă decizie a justiţiei defavorabilă lui Donald Trump

Donald Trump, fostul preşedinte american şi candidat la prezidenţialele din 2024, a confirmat că a cinat săptămâna trecută la Mar-a-Lago cu Kanye West şi un adept al supremaţiei albilor, Nick Fuentes, cunoscut şi pentru că a contestat realitatea Holocaustului.

Kanye West, rapper şi antreprenor din ce în ce mai izolat după o serie de remarci antisemite, a scandalizat şi mai mult opinia publică joi când şi-a exprimat admiraţia pentru Hitler şi pentru nazişti într-un interviu cu un prezentator american adept al teoriei conspiraţiei.

„Îmi place Hitler”, a lansat starul în mai multe rânduri, declanşând un val de condamnări pe reţelele de socializare. Ca urmare, contul său Twitter a fost suspendat, notează AFP.

Citește și: Washingtonul anunţă sancţiuni împotriva a trei oficiali nord-coreeni