DISTRIBUIȚI
President Joe Biden speaks about gas prices in the South Court Auditorium on the White House campus, Wednesday, June 22, 2022, in Washington. (AP Photo/Evan Vucci)

Preşedintele SUA Joe Biden l-a felicitat miercuri pe Kevin McCarthy pentru victoria partidului său care a câştigat majoritatea locurilor în Camera Reprezentanţilor în alegerile intermediare, relatează AFP, potrivit agerpres.

‘Voi lucra cu oricine – republicani sau democraţi – doreşte să lucreze cu mine pentru a acţiona’, a afirmat Biden, potrivit unui comunicat.


Citeşte şi: Zelenski cere acces la ‘toate datele’ deţinute de occidentali – Black News

Liderul de la Casa Albă a afirmat de asemenea că ‘alegerile de săptămâna trecută au demonstrat puterea şi rezistenţa democraţiei americane. A fost o respingere masivă a celor care pun la îndoială rezultatele alegerilor, a violenţei politice şi a intimidării’.

‘În cadrul acestor alegeri, alegătorii şi-au exprimat clar preocupările: necesitatea reducerii costurilor (…) şi a păstrării democraţiei noastre’, a adăugat el.

Citeşte şi: Doi condamnaţi la moarte, executaţi miercuri în SUA – Black News

Americanii ‘sunt pregătiţi pentru o nouă direcţie’, a declarat, la rândul său, Kevin McCarthy, liderul republicanilor în Camera Reprezentanţilor.