DISTRIBUIȚI

Strategia preşedintelui Donald Trump faţă de Iran este ”un dezastru”, a opinat joi fostul vicepreşedinte american Joe Biden, candidat la prezidenţialele din SUA din 2020, estimând că ”îndepărtându-se de diplomaţie” miliardarul republican a făcut ”mai probabil un conflict militar”, informează France Presse, potrivit agerpres.

Teheranul a anunţat că a doborât o dronă americană în spaţiul său aerian, acesta fiind cel mai recent episod din spirala tensiunilor dintre SUA şi Iran.


Citește și : Erdogan mizează pe ‘bunele relaţii’ pe care le are cu Trump pentru a dezamorsa criza legată de achiziţia de sisteme antirachetă ruseşti

Trump ”a eşuat” în încercarea de a proteja ”două interese vitale ale Americii în Orientul Mijlociu, care sunt împiedicarea Iranului să se doteze cu o armă nucleară şi garantarea stabilităţii aprovizionării energetice prin strâmtoarea Ormuz”, a menţionat într-un comunicat Joe Biden, candidat la învestitura democrată pentru alegerile prezidenţiale din 2020 din SUA.

Donald Trump a promis că abandonarea acordului nuclear din 2015 şi impunerea unor sancţiuni vor stopa agresiunea Iranului în regiune, dar acesta a devenit mai agresiv, a dat asigurări Biden, referitor la politica de ”presiune maximală” americană pentru a forţa Iranul să negocieze un nou acord, mai strict pentru Teheran.

”Ultimul lucru de care avem nevoie este un nou război în Orientul Mijlociu”, a avertizat fostul vicepreşedinte al SUA, după ce Washingtonul şi-a consolidat prezenţa militară în regiunea Golfului în urma atacării mai multor nave comerciale în apropiere de strâmtoarea Ormuz.

Citește și : Guvernul polonez intenţionează să ‘repolonizeze’ presa în următorul mandat (Jaroslaw Gowin)