DISTRIBUIȚI
AP

Preşedintele SUA, Joseph Biden, a emis o ordonanţă executivă prin care accelerează admiterea refugiaţilor, dar menţine nivelul acestora în 2021 la 15.000 de persoane, o limită stabilită de fosta Administraţie Donald Trump, informează publicaţia The Hill, informează mediafax.

Ordonanţa prezidenţială va permite şi acceptarea unor refugiaţi din regiuni excluse de fosta Administraţie Donald Trump, inclusiv din unele zone din Africa şi Orientul Mijlociu.


Citește și : Australia anunţă primul deces provocat de cheaguri de sânge post-vaccinare

Lideri politici democraţi din Congres, inclusiv preşedintele Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, ceruseră creşterea numărului de refugiaţi acceptaţi anual. În februarie, chiar Administraţia Joseph Biden propusese admiterea a 62.500 de refugiaţi anual.

Acum, un membru al Administraţiei de la Washington a descris politica în domeniul refugiaţilor ca fiind „restrictivă”, însă a argumentat că sunt îmbunătăţiri, în contextul în care „le este oferită protecţie refugiaţilor vulnerabili care nu beneficiau până acum de acest program”.

Administraţia Joseph Biden ar urma să accepte mai mulţi refugiaţi începând de anul viitor. Preşedintele Joseph Biden a solicitat recent 4,3 miliarde de dolari pentru Oficiul Transferului Refugiaţilor (ORR), fixând obiectivul primirii a 125.000 de refugiaţi în anul 2022.

Citește și : Liderul Bisericii Anglicane: ‘Rugaţi-vă pentru regina Elisabeta a II-a!’