DISTRIBUIȚI
Wall Street Journal

Preşedintele american Joe Biden a ţinut miercuri un moment de reculegere pentru cele peste 400.000 de persoane care au murit în SUA din cauza coronavirusului, relatează DPA, potrivit agerpres

„Ca prim gest în calitate de preşedinte aş vrea să vă rog să vă alăturaţi pentru un moment de rugăciune în tăcere pentru toţi cei care şi-au pierdut viaţa în ultimul an din cauza pandemiei”, a spus Biden în discursul său de la ceremonia de învestitură.


Citește și : Donald Trump a plecat pentru ULTIMA DATĂ de la Casa Albă

„Îi vom onora devenind oamenii şi naţiunea care ştim că putem şi trebuie să fim”, a afirmat Biden, după care şi-a aplecat capul pentru un moment de reculegere în tăcere.

Totodată, el a atras atenţia că ar putea veni „o fază mai dură şi mai mortală” a pandemiei şi a făcut apel la americani să lase deoparte diferendele pentru a face face acestei „ierni sumbre”, potrivit AFP.

„În munca aflată în faţa noastră vom avea nevoie unii de alţii. Avem nevoie de toată puterea noastră pentru a depăşi această iarnă sumbră. Dar vă promit un lucru, după cum spune Biblia: ‘Plânsetul poate durează o noapte, dar bucuria vine în zori’. Vom trece prin asta împreună, împreună”, a declarat Biden.

El a mai spus că SUA trec printr-un moment de încercare şi trebuie să facă faţă provocărilor.

Citește și : Franța vrea controale sanitare la frontierele din interiorul UE

„Cred că vom reuşi”, a declarat Biden despre depăşirea obstacolelor, enumerând o listă de preocupări majore, printre care pandemia, rolul SUA în lume, injustiţia socială şi „atacul asupra democraţiei noastre”.